Biodata

Nama :

Mazlan


Pekerjaan :

Pensyarah


Pendidikan :

Institut Perguruan Persekutuan (Dip. Perguruan)
Universiti Putra Malaysia (BEd : Pengajaran Bahasa Melayu)
Universiti Kebangsaan Malaysia (MEd: Pendidikan Komputer)

Makanan Kesukaan:

Masak tempoyak, sambal ikan puyu

Minuman Kesukaan:

Kopi, milo ais & jus buah-buahan

Warma Kegemaran:

Putih, biru  & merah

Cita-cita:

Berjaya di dunia dan akhirat. Insya Allah

88 Respons

  1. happy teachers day,…

  2. tahniah….

  3. ramainye peminat ckgu…..thniah….

  4. emm setgh org de g sme n stgh tu x….so xksh la sme ke xsme…..

  5. tak cantik pun

  6. minuman kegemaran encik sama dgn saya la.

  7. salam…dah mkn kew???hehe saye bgitu t”trik dgn ayat2 puitis en.mazlan..smoga encik akan tros sukses dlam khdupanm

  8. salam….klu teringin nak jd cikgu macamne….

  9. assallamualaikum cikgu….. ni nak tanya….. cara nak tangani semua vandelisme yang ada di negara kita yang semakin berleluasa….???/

  10. asalamualikum
    mieshya tertarik lh ngan isi kndngan tntg pncmaran ni best sngat ckup lngkap

  11. “Setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu telalu penting dalam sebuah kehidupan. Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang.”

  12. Assalamualaikum,
    Saya amat tertarik hati dengan semua artikel yang disertakan di sini.
    Saya memohon kebenaran daripada pihak tuan untuk menggunakan bahan -bahan ini sebagai bahan untuk rumusan karangan dalam buku saya. Dengan sedikit ubah suai, saya telah menjadikan bahan -bahan ini bahan baru.
    Harap mendapat kerjasama daripada pihak tuan.

  13. Terima kasih kepada En.Mazlan kerana menolong pelajar – pelajar yang menduduki peperiksaan yang penting seperti PMR, SPM dan STPM

  14. terima kasih banyak 2

  15. terima kasih…..

  16. SELAMAT HARI GURU…

  17. salam…sy gunakan artikel e-pembelajaran tuan utk kegunaan tesis sarjana saya…

  18. langkah2 ini mmg mmbntu sy utk wt folio sy

  19. salam

  20. good luck

  21. hello r u in online sir

  22. saya tak faham apa itu tapak web

  23. bOleh dgunakn utk pmbeljrn , ..

  24. HI….SAYA DAH GUNAKAN KARANGAN INI UNTUK PEMBELAJARAN…..BAGUS.

  25. salam… maaf ganggu… sy mencari ssorg yang mungkin anak didik tuan… harap bantuan dr tuan…

  26. yo bih….man neh..

  27. Salam….

    Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri.
    Maaf, zahir dan batin.

  28. Salam Ramadhan…

  29. kebanyakkan pelajar suka melakukan gejala sosial dengan rakan sekelas atau dengan orang yang lebih dewasa daripadanya.

  30. askum,,,mintak maap mengganggu
    sya amat berharap bantuan daripada pihak tuan sekiranya ada maklumat berkenaan ‘satu daerah satu industri’ di daerah mersing
    saya betul2 berharap bantuan tuan sekiranya ad maklumat ataupun kontact pihak yg berkenaan kerana tujuan Thesis saya
    untuk makluman sy ialah student tahun akhir kursus Land Admin n Dev UTM Skudai
    Salam terima kasih

  31. Tuan pensyarah,

    Terima kasih atas segalanya…

  32. salam perkenalan…nice too meet u…

  33. dah msk blog n dah tgk dah

  34. thx .. gr8 info

  35. SALAM NAMA SYE NJLA SAYA TINGGAL DI BKIT BRUNTUNG CITA CITA SAYA INGIN MNJADI PENSYARAH. TLONG BRIKN TIPS UNTUK BERJAYA SEPERTI ANDA

  36. terima kasih banyak membantu dalam mencari bahan.

    teruskan usaha murni ini.

    semoga usaha ini diberkati.

  37. gd bless u..pray 4 me that i will sucess in my stpm this year

  38. salam…pe kabo??
    ble nk contact sy??

  39. salam…yang ber alamat ini no140 kampung chepor … …saya sentiasa menyokong anda..saya amat meminati karya anda.karya anda sangat bagus jadi saya ingin sangat belajar bagaimana untuk berkarya seperti anda ..tetapi masalah kesihatan saya tidak mengizinkan..saya harap saudara dapat membantu saya…

  40. salam.ruangan yg mmberi input yg sgt bagus..mudahan dgn usaha ini,tuan akn mdpt balasan yg setimpal..teruskan perjuangan demi anak bangsa..

  41. tahniah cikgu………doakan sye pulak berjaya yeee

  42. tahniah cikgu………doakan sye pulak berya yeee

  43. a’skum.boleh tak buat satu rencana tentang keganasan antarabangsa dan sebab-sebab kegawatan ekonomi global.

  44. tahniah…. i wish u r the best…my god bless u as well…

  45. salam..terima kasih krna lmn cik sgt mmberi mnfaat kpd sy sbgi student form 6.

  46. Macamana nak buat bagi cantik blog adik tu? Letih la nak buat sebab banyak yang tak tau.

  47. Thank you very much,your site is perfect

  48. salam..boleh cikgu terangkan cara2 nak buat kajian tindakan di dalam kelas…saya guru…baru pelajar

  49. salam cikgu,harap ckgu dpt bentngkan isu mgenai ekonomi dunia ,blehlah saya buat rujukan

  50. salam cikgu

    ape kabar cikgu? Moga dalam keadaan sihat walafiat hendaknya dan bahagia di samping keluarga.

    Teruskan usaha cikgu untuk para pelajar demi masa depan mereka. Selamat berjaya.

  51. saya link tuan di blog saya.
    sebagai rujukan di masa akan datang. :D
    terima kasih

  52. hasil nukilan tuan sangat menarik . saya sgt suka dgn isi yg lengkap dlm tulisan tuan.harap dpt dipelbagaikn

  53. nak tanya tentang media. boleh tak keluarkan artikel tentang keseluruhan media? jenis-jenis media, peranan, kesan-kesan dan lain-lain.

  54. Tahniah. Teruskan usaha cikgu. Karangan yang terpapar dalam laman cikgu ini sangat berguna. Saya juga seorang guru BM yang sedang mengajar di Melaka. Terima kasih.

  55. Assalammualaikum….

    Selamat Hari Guru…..dulu, kini dan selamanya

  56. Teruskan usaha anda,saya doakan anda terus berjaya….

  57. salam…

    blog saudara amat bermanfaat buat saya. terima kasih banyak2. Saya juga lepasan PBMP UPM 1999.

    semoga usaha saudara diberkati Allah

  58. tahniah lan,,teruskan usaha….
    bagus bakti ilmu kop ni..
    tanya ckit leh..
    sekarang kerja kat mana?

  59. saya ingin meminta bantuan encik mazlan…

    saya akan menyertai satu pertandingan perbahasan 26 februari ini dengan tajuk kebebsan media massa perlu dihadkan. bolehkan encik mazlan membantu saya untuk memberikan contoh2 isi bagi pihak kerajaan dan pembangkang? kerana saya mengalami kekaburan dan kekeliruan untuk usul ini.
    -terima kasih-

  60. Syabas dan tahniah,
    Saya kagum awak dapat menggunakan ilmu yang awak telah pelajari untuk membina laman web ini. Teruskan usaha murni awak supaya dapat membimbing semua pembaca ke arah melakukan kebaikan….

  61. SALAM..

    SEMOGA USAHA TUAN TERUS DIBERKATI & DIRAHMATI ALLAH S.W.T.

    SELAMAT MAJU JAYA.

    ssakiela26@yahoo.com.my

  62. Assalamualaikum…
    Saya doakan semoga tuan lebih berjaya pada masa akan datang, dan berjaya menjadi Dr Mazlan seperti yang dicita-citakan. Semoga ilmu yang tuan sebarkan ini akan memberi manfaat kepada orang ramai. Juga semoga hidup tuan akan lebih diberkati.

  63. salammm
    semoge berjaye dalam lapangan yang diceburii

  64. Salam,
    Panjangnya perjuangan mencari ilmu saudara. Moga nanti sampai ke peringkat lebih tinggi. Kagum dengan semangat saudara, berkongsi ilmu. I hope that I can be like you, one day. InsyaAllah.

  65. tuan…. lecturer saya kata, bahawa saya bukan siapa, tak boleh pendapat, i tak berapa faham. i fahamkan pembuangan bayi itu adaalh salah si sisi undang-undang dan agama, tapi lecturer saya minta bukti bahawa i cakap tersebut. jadi macam mana ni? boleh kah tuan bagi tujuk?

  66. hi~ selamat petang. Saya sedang buat projek pendidikan moral. tujuannya pembuangan bayi. bolehkah tuan bagi maklumat maklumat yg lebih lanjut dengan topik ni?

  67. salam…sy kenalan br awk…
    sy mnt b.karya,tp xpndi sgt nk menulis karya2 sy 2 jdkn menarik…bole en.mazlan ajarkan?

  68. slm pknalan..
    moga lan maju dlm bidang ni…

  69. semoga berjaya dalam hidup d dunia dan d akhirat amin

  70. alhamdulillah ada blog sendiri..teruskan usaha..

  71. Salam… tahniah di atas kejayaan saudara… Saya doakan saudara akan lebih berjaya di masa hadapan… insya Allah..

  72. what a good blog u have!

  73. congratatulation…insylh 1 hr nt sy akn ikt jejak perjuangan saudara..doakan kejayaan untuk perjuangan saya.

  74. em..
    nk tau ni…
    pensyarah ktne?

  75. salam lebaran,

    selamat hari raya..

  76. teruskan usaha anda. semoga anda terus success

  77. http://ibnismail.wordpress.com – ada masa kunjungilah blog saya he he he…

  78. Salam perkenalan….Teruskan perjuangan kita mendidik anak bangsa.

  79. Salam perkenalan. Saya juga cikgu BM seperti saudara. Saya kagum atas usaha anda. Mungkin kita boleh betukar-tukar bahan kerana saya mengajarkan bahasa peringkat PMR, SPM & STPM.

  80. teruskan usaha anda , saya baru nak berjinak-jinak dengan blog

  81. salam perkenalan..
    saya kagum dengan apa yang awk dah buat..
    semoga usaha yang awk lakukan beroleh kejayaan dan keberkatan..
    sy juga berdoa agar kita sama-sama berjaya di dunia dan diakhirat..insyaallah..

  82. all the best to u.. ( ‘ ‘, )

  83. Salam,

    Saya adalah bekas pelajar sekolah KE dari standard 1 hingga form 3. tahun 1968 ~ 1977. Boleh saya tahu saudara belajar kat sekolah KE pada tahun berapa?

    Sekian, TQ

    RADZI
    myradzi@yahoo.com

  84. berusaha dgn gigih…
    semoga terus berjaya..
    ajaaaa…

  85. Teruskan usaha anda…!!!

  86. hi…remember me?

  87. salam ukhuwah bro..

  88. salam kenal dari indo pak
    keren blognya

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 41 other followers

%d bloggers like this: